Levertijd 1 - 3 werkdagen
Scherpe prijs
Gemiddelde reviews score 9,1
Hoogste kwaliteit

Bouwmaterialen

Bouwmaterialen vormen een cruciaal onderdeel bij het installeren of renoveren van uw kachel. Het is een breed spectrum dat uiteenloopt van kachelkoorden tot vermiculietplaten en van kachelkit tot vuurvaste stenen. Elk van deze materialen heeft een unieke functie en draagt bij aan de duurzaamheid en veiligheid van uw kachel. Gelukkig kunt u bij ons terecht voor de aanschaf van alle soorten bouwmaterialen die u nodig heeft voor uw kachel.

  • Vrijblijvend en vakkundig advies
  • Bezorging ook op zaterdag mogelijk
  • Alle installatiematerialen voor uw kachel

Of vraag om gratis advies van onze experts.

Soorten bouwmaterialen

Als u een kachel wilt installeren of repareren, heeft u diverse materialen nodig. Dit zijn de meest voorkomende bouwmaterialen die u nodig heeft voor de constructie en onderhoud van kachels:

Kachelbouwmaterialen: kachelkoord

Als we het hebben over installatiematerialen voor kachels, dan is een kachelkoord een onmisbaar onderdeel. Dit koord zorgt voor een goede afdichting tussen de kacheldeur en het kachellichaam. Het is gemaakt van hittebestendige materialen, zoals glasvezel of keramiek en kan temperaturen aan tot wel 1000 graden Celsius. Kachelkoorden zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en lengtes.

Vermiculietplaten: isolatie voor uw kachel

Vermiculietplaten zijn andere essentiële bouwmaterialen voor kachels. Deze platen worden gebruikt als isolatiemateriaal in houtkachels. Ze zijn lichtgewicht, hebben uitstekende isolerende eigenschappen en houden de warmte goed vast. Ook voorkomt het dat de kachel te heet wordt. Vermiculietplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes en kunnen eenvoudig op maat worden gesneden met een zaag of mes.

Kachelkit: de lijm die het samenbrengt

Kachelkit is een hittebestendige lijm die u gebruikt om het kachelkoord en de vermiculietplaten op hun plaats te houden. Het is gemaakt van siliconen of keramiek en kan temperaturen tot wel 1200 graden Celsius weerstaan. U kunt kachelkit in diverse kleuren kopen om scheuren en gaten in uw kachel effectief te dichten.

Andere bouwmaterialen voor kachels

Naast kachelkoord, vermiculietplaten en kachelkit, zijn er andere installatiematerialen die u nodig heeft. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan inspectieluikjes, vonkengaas, nisbussen en hittebestendige verf. Het is belangrijk om alleen materialen te gebruiken die geschikt zijn voor hoge temperaturen en die voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Door het gebruik van hoogwaardige bouwmaterialen waarborgt u de veiligheid en verlengt u de levensduur van de kachel.

Meer informatie over kachelmaterialen?

Als expert op het gebied van bouwmaterialen voor kachels, staan we klaar om u te voorzien van gedegen advies en hoogwaardige producten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of bestel uw bouwmaterialen direct in onze webshop. Liever de producten in het echt bekijken? Dan bent u welkom in onze showroom in Emmeloord.

A.B. Kachels en Rookkanalen
Werktuigenweg 4
8304 AP
Emmeloord

Veelgestelde vragen over bouwmaterialen voor kachels

 

Hoe gebruik ik kachelkit om scheuren en gaten te dichten?

Wat is de functie van een boldraadrooster in een kachel?

Welk type verf is veilig en geschikt om op mijn kachel te gebruiken?

Waarom zijn gegalvaniseerde muurbeugels nodig bij de installatie van een kachel?

Hoe kies ik de juiste vermiculiet voor het binnenwerk van mijn kachel?

Hoe installeer ik inspectieluikjes in mijn kachel?

Wat is de rol van vonkengaas in de veiligheid van mijn kachel?

Over ons

A.B. Kachels en Rookkanalen heeft jarenlange ervaring in het monteren van allerlei soorten kachels en rookkanalen. Dankzij onze vakkundige kennis kunnen we u voorzien van de beste producten en persoonlijk advies. We helpen u graag bij het vinden van de juiste kachel of accessoires, zodat u zorgeloos kunt genieten van een verwarmde en gezellige ruimte.

Contactgegevens

A.B. Flex B.V.
Werktuigenweg 4
8304 AP
Emmeloord

06-51145923
info@ab-kachelsenrookkanalen.nl

Maandag:gesloten
Dinsdag:10:00 - 17:00 uur
Woensdag:10:00 - 17:00 uur
Donderdag:10:00 - 17:00 uur
Vrijdag:10:00 - 17:00 uur
Zaterdag:gesloten
Zondag:gesloten
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Mogelijk gemaakt door iClicks