Levertijd 1 - 3 werkdagen
Scherpe prijs
Gemiddelde reviews score 9,1
Hoogste kwaliteit

Enkelwandige kachelpijp

Heeft u recentelijk een nieuwe kachel aangeschaft? Dan heeft u een kachelpijp nodig om de rookgassen op veilige wijze naar buiten af te voeren. Enkelwandige kachelpijpen zijn een essentieel onderdeel van uw kachel of haard. Het is belangrijk dat u de juiste diameter en lengte kiest, omdat dit de prestaties en veiligheid van uw kachel positief beïnvloedt. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste enkelwandige rookkanaal? Neem dan contact met ons op.

  • Vakkundig geïnstalleerd
  • NHK-gecertificeerd
  • Altijd het beste rookkanaal voor uw kachel

Enkelwandige rookkanalen

Het belang van een geschikt rookkanaal

Een rookkanaal is onmisbaar, welke kachel u ook heeft. Een kachel zorgt voor warmte en gezelligheid in huis, terwijl een rookkanaal zorgt voor een veilige rookgasafvoer naar buiten. Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste kachelpijp, zodat u optimaal én veilig kunt genieten van uw kachel.

Bij A.B. Kachels en Rookkanalen vindt u verschillende soorten kachelpijpen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Laat u vakkundig door ons adviseren, zodat u de beste kachelpijp kiest voor uw kachel of haard.

Voordelen van een enkelwandige kachelpijp

Onze enkelwandige rookkanalen brengen een heleboel voordelen met zich mee, waaronder:

Soorten enkelwandige kachelpijpen

Enkelwandige kachelpijpen zijn er in diverse maten, materialen en afwerkingen. De meest voorkomende materialen zijn: stalen rookkanalen en rvs-rookkanalen (roestvrij staal). Stalen kachelpijpen zijn over het algemeen het goedkoopst, maar kunnen sneller roesten en corroderen dan roestvrij staal. Verder bestaan er ook geëmailleerde kachelpijpen. Deze roesten niet aan de pijpenkant en zijn bovendien erg krasbestendig.

Dikwandige en dunwandige kachelpijpen

Dikwandige en dunwandige pijpen zijn allebei enkelwandige pijpen. De dikwandige pijpen hebben een dikte van 2 mm en de dunwandige varianten zijn er in 0,6 mm of 1 mm. Een dikwandig rookkanaal is dus zwaarder uitgevoerd.

Kies de juiste dikte voor uw enkelwandige rookkanaal

Qua maten en afmetingen zijn er eindeloos veel opties bij A.B. Kachels en Rookkanalen. Zo bieden we voor elke kachel een passend rookkanaal aan. Bij de maatvoering van een kachelpijp gebruiken we altijd de binnendiameter van de pijp. De buitendiameter hangt af van de dikte van de pijp. Zo zal een 2 mm dikke pijp bij de maatvoering 150, een binnendiameter hebben van 150 mm en een buitendiameter van 154 mm.

Het is belangrijk om het juiste type rookkanaal te kiezen voor uw kachel. Laat u vakkundig en vrijblijvend door ons adviseren.

Voor welke kachels zijn enkelwandige rookkanalen geschikt?

Onze rookkanalen zijn geschikt voor verschillende soorten kachels. Van houtkachels en pelletkachels tot aan open haarden en tuinhaarden. Bovendien worden ze ook gebruikt in verfspuitcabines, pizzaovens en bij hot tubs. Bent u benieuwd naar het geschiktste rookkanaal voor u? Neem contact met ons op voor meer informatie en het vinden van het beste rookkanaal voor uw kachel.

Wanneer kiezen voor een dubbelwandige kachelpijp?

U mag een enkelwandige kachelpijp gebruiken totdat de kachelpijp door een (buiten)muur of plafond gaat. Vanaf dit punt bent u verplicht om verder te gaan met een gecertificeerde dubbelwandige kachelpijp. Als u enkelwandige en dubbelwandige rookkanalen met elkaar wilt combineren, kunt u hiervoor een verloopstuk gebruiken. Echter is het sterk aan te raden om deze installatie te laten uitvoeren door ervaren monteurs.

Enkelwandige kachelpijp laten plaatsen

Het is een verstandige keuze als u de installatie van een enkelwandige kachelpijp overlaat aan onze professionele monteurs. Zij hebben de juiste kennis en ervaring om uw kachelpijp correct te installeren en daarbij de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen.

Kiest u ervoor om een enkelwandig rookkanaal zelf te installeren, dan is dit niet alleen gevaarlijk vanwege verhoogd brandrisico, het kan ook resulteren in verminderde efficiëntie van de kachel. Laat deze klus daarom over aan professionals voor het beste resultaat. We zijn telefonisch bereikbaar via 06 – 51145923 en per e-mail via info@ab-kachelsenrookkanalen.nl.

Kachelpijp installeren kosten

De kosten van onze installatieservice hangen af van het type kachel, het rookkanaal en de reisafstand. Bent u benieuwd wat installatieservice voor u kost? Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over enkelwandige rookkanalen

Zijn enkelwandige kachelpijpen geschikt voor elke soort kachel?

Wat is het verschil tussen enkelwandige en dubbelwandige kachelpijpen?

Hoe onderhoud ik een enkelwandig rookkanaal?

Waarom kiezen voor A.B. Kachels en Rookkanalen?

Bezoek onze showroom in Emmeloord

Wilt u onze enkelwandige rookkanalen eerst bekijken? Kom dan gerust eens langs bij onze showroom in Emmeloord. Hier verwelkomen we u graag en kunt u direct al uw vragen stellen. We voorzien u van deskundig advies en handige tips.

A.B. Kachels en Rookkanalen

Werktuigenweg 4
8304 AP
Emmeloord

Over ons

A.B. Kachels en Rookkanalen heeft jarenlange ervaring in het monteren van allerlei soorten kachels en rookkanalen. Dankzij onze vakkundige kennis kunnen we u voorzien van de beste producten en persoonlijk advies. We helpen u graag bij het vinden van de juiste kachel of accessoires, zodat u zorgeloos kunt genieten van een verwarmde en gezellige ruimte.

Contactgegevens

A.B. Flex B.V.
Werktuigenweg 4
8304 AP
Emmeloord

06-51145923
info@ab-kachelsenrookkanalen.nl

Maandag:Gesloten
Dinsdag:Op afspraak
Woensdag:10:00 - 17:00 uur
Donderdag:10:00 - 17:00 uur
Vrijdag:10:00 - 17:00 uur
Zaterdag:Op afspraak
Zondag:Gesloten
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Mogelijk gemaakt door iClicks