Levertijd 1 - 3 werkdagen
Scherpe prijs
Gemiddelde reviews score 9,1
Hoogste kwaliteit

Rookkanalen

Als eigenaar van een open haard of kachel is het belangrijk om te zorgen voor een veilige en efficiënte afvoer van de rook en verbrandingsgassen. Het kiezen van een geschikt rookkanaal is hierbij essentieel. Onze webshop biedt een uitgebreid assortiment aan rookkanalen van hoogwaardige kwaliteit, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw haard of kachel. Van flexibele tot dubbelwandige en enkelwandige kanalen, we hebben voor ieder type kachel of open haard een passend rookkanaal.

  • Ruim assortiment rookkanalen
  • Installatie door NHK-gecertificeerde monteurs
  • Bezorging ook op zaterdag mogelijk

Rookkanaal kopen?

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Verschillende soorten rookkanalen

Er zijn een heleboel verschillende soorten rookkanalen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Uiteindelijk ligt het aan uw soort kachel en woonsituatie welk rookkanaal het geschiktste is. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Het belang van goede rookkanalen

Een goed functionerend rookkanaal, zorgt ervoor dat de rookgassen veilig worden afgevoerd naar buiten. Bovendien kan het gevaarlijke situaties voorkomen, zoals een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging.

Vroeger werden veel rookkanalen specifiek gemaakt voor open haarden. Hierdoor ging tot wel 90% van de warmte verloren in het kanaal en verwarmde slechts 10% de ruimte. Om deze reden waren deze kanalen vaak groot van diameter (200 mm tot 300 mm), om te voorkomen dat de open haard niet de hele pijp verwarmde en thermische trek verloor.

Tegenwoordig hebben de moderne kachels echter een rendement van 70% tot soms wel 90%, waardoor er veel minder warmte verloren gaat en u een smallere pijp (150 mm) kunt gebruiken om de thermische trek op peil te houden en uw kachel optimaal te laten functioneren.

Onderhoud en reiniging van rookkanalen

Regelmatig onderhoud en reiniging van het rookkanaal draagt bij aan de veiligheid en efficiëntie van uw kachel of open haard. Tijdens het gebruik kunnen roet, as en andere verontreinigingen zich ophopen in het rookkanaal, waardoor de doorstroming van rook en gassen wordt belemmerd.

Dit kan uiteindelijk resulteren in een slechte verbranding, verminderde warmteafgifte en zelfs tot een verhoogd risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging. Iets dat u uiteraard wilt voorkomen. Door uw rookkanalen regelmatig te laten onderhouden en reinigen door een professional, minimaliseert u deze risico’s en zorgt u ervoor dat uw kachel of open haard veilig blijft werken.

Neem contact met ons op of bezoek onze showroom

Wilt u het beste rookkanaal kopen voor uw haard of kachel? Of bent u benieuwd naar onze installatieservice? Neem contact met ons op zodat we u kunnen voorzien van advies op maat. Ook bent u van harte welkom in onze showroom in Emmeloord. Onze medewerkers staan al voor u klaar.

A.B. Kachels en Rookkanalen
Werktuigenweg 4
8304 AP
Emmeloord

Veelgestelde vragen over rookkanalen

Hoe vaak moet ik het rookkanaal reinigen?

Hoe signaleer ik problemen met mijn rookkanaal?

Wat zijn de beste rookkanalen?

Over ons

A.B. Kachels en Rookkanalen heeft jarenlange ervaring in het monteren van allerlei soorten kachels en rookkanalen. Dankzij onze vakkundige kennis kunnen we u voorzien van de beste producten en persoonlijk advies. We helpen u graag bij het vinden van de juiste kachel of accessoires, zodat u zorgeloos kunt genieten van een verwarmde en gezellige ruimte.

Contactgegevens

A.B. Flex B.V.
Werktuigenweg 4
8304 AP
Emmeloord

06-51145923
info@ab-kachelsenrookkanalen.nl

Maandag:Gesloten
Dinsdag:Op afspraak
Woensdag:10:00 - 17:00 uur
Donderdag:10:00 - 17:00 uur
Vrijdag:10:00 - 17:00 uur
Zaterdag:Op afspraak
Zondag:Gesloten
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Mogelijk gemaakt door iClicks